Monday, January 09, 2006

god afton

mitt namn är minna och jag är eran värd denna afton, som alla andra. ikväll tänker jag guida er genom det usla bottenskrapet av förtappade människors hjärnor, ett träsk av motbjudande idéer, man skulle nästan kunna likna det vid att bestiga en bergstopp, tärd av dumhet!!

som säkert alla redan förstått är dagens ämne, "utomordentligt tröga uppfinningar och påfund" av och med människan. Detta är en exklusiv serie i fem delar, med början HÄR:

jag har granskat vissa störande objekt som döljer sig i vår svenska vardag, dessa objekt äro följande: (jag har gjort en topplista för att hylla 90-talet)

(mörk halvsensuell manlig speaker-röst och diverse trumvirvlar)

påaa, platz nummerr feam:
APS funktionen på kompaktkameror (speciellt den geniala "panorama"-inställningen)

ja, vart ska jag börja.., hm, jo.., FÖR HELVETE JÄVLA IDIOTER!! antingen är snillena som kommit på idén dummare än tåget eller så har de bara insett hur lätt det är att blåsa semesterfotografer.

"Med en APS kamera kan du fotografera med 3 olika inställningar varav ett är den sk panorama"


ÖÖÖÖÖÖH, ja bokstäverna SK med storlek 1478 pt på!! alltså, av någon helt outgrundlig anledning FÅR de lov att kalla denna inställning "panorama". alltså borde det innebära att man med denna inställning får en bredare vy och får plats med mer på bilden, MEN SÅ ÄR DET INTE FÖR DET ENDA DEN FÖRBASKADE SURFITTS-INSTÄLLNINGEN GÖR ÄR att skära av en femtedel i bildens överkant och lika mycket i underkanten så att bilden SER bredare ut, detta leder i sin tur till kraftig inzoomning av hela bilden och crappy kvalité WAY TO GO MÄNSKLIGHETEN!!
den andra inställningen som ingår, förutom det vanliga formatet är en som gör bilden lite mindre på bredden.
Alltså, APS är en JÄVLA beskärningsmekanism, vars enda uppgift är att klippa bort vissa delar av bilden, det är en jävla informationsreducerarfunktion!! enbart till för att få vilsna japaner att tro att de har en lyxig kompaktkamera eller få familjemödrar att tro att de nu kan lyckas med att klämma in alla runt matbordet på samma bild, vilket är ÄNNU mer omöjligt med APS-funktionens panorama-oinställning, eftersom det enda den kommer göra är att dessutom skära av skalparna på hennes nära och kära. GODE GUD!! GAAH

lite mer smashing kuriosa om detta fantastiska fenomen:

"Vad är APS? APS står för Advanced Photo System... och det gör rätt för namnet! -EEH, ja, avancerad hjärntvätt!! Hjärtat (!) i systemet är den lilla filmkassetten, där du varken ser -WOOHOOOO, you can't see it, crowd goes wild!! eller rör filmen. -bara puckon pillar på filmen, oavsett kasett, NEJ VÄNTA.., bara puckon använder film! När filmen kommer tillbaka framkallad, så ligger negativen skyddade i kassetten. -ja, DET får dom väl iaf ha en eloge för.. En indexbild följer med där du ser de bilder som finns på negativen. -gör det annars med, tack o hej. Du kan också ta ut kassetten, på vissa modeller, innan filmen är slut och sätta tillbaka den och fortsätta exponera. -exponera mitt rövhål!! På filmen lagras information om bildutsnitt, datum, text och information till framkallningsmaskinen. Denna information från kamera till labb, gäller de mer avancerade kamerorna, innehåller uppgifter om vilken blixt och motljuskompensation som har använts osv vilket ger framkallningsmaskinen möjlighet att kompensera exponering och färgkorrigering." -YIPPIIIIIIIE, blir säkert JÄTTEBRA om man har sitt eget labb, för i fotoaffären bryr de sig SÅ mycket om att rätta till kvalitén på dina bilder.

Alltså ärligt talat, detta system blir nertrampat i skorna på ALLA plan om man jämför med digitalfotografering. Låtom oss se.., INGEN film att råka förstöra överhuvudtaget, man kan själv BESKÄRA, KORRIGERA och göra i princip vad man vill med bilderna, det kostar INGENTING att få se hur bilderna blivit, och betydligt mindre att framkalla de bilder man sedan VILL ha på papper, man behöver inte VÄNTA på sina bilder och man behöver definitivt inte GÅ TILL STAN för att inte vänta på sina bilder! Ja, osv, osv..

och visst, nu VET jag att det finns människor som kommer med argumentet, att "alla gillar faktiskt inte digitalfotografering, det är inte äkta!"
JAHA?! Men de personer som nu är så JÄVLA vintage att de måste göra allt den svåra vägen och gillar att stå och deppa ihop i ett mörkerrum till tonerna av bob dylan lär juh KNAPPAST använda APS!! Det är juh fusk det med! Extra funktioner som är värdelösa, APS-systemkamera för proffs?! -NJAE, tror inte det..

Så mitt betyg på APS-funktionen i kompaktkameror är:








Fyra stycken kassa
familje-fotoooOOoOOOooooon!! (famfar)

Med denna förstummande upplösning (fotoskämt HAHA) säger jag TACK FÖR IKVÄLL!! OCH PÅ ÅTERSEENDE!

goooooooood bye SWEDEN!!

2 Comments:

Blogger reallyjoel said...

cant help but think i had a part in this too

Tuesday, January 10, 2006 5:10:00 PM  
Blogger kuchimallan said...

WTF, lägg av nu va?!?!?!!?!?!!!!?!?!?!?!!111111299434384582+0342+34924´2

Tuesday, January 10, 2006 5:12:00 PM  

Post a Comment

<< Home